Kurser hösten 2018:

Vilda växter och Raw Food

Dan Uhrbom foto Camille PolskFoto: Camille Polsk

En praktiskt inriktad kurs i hur man kan ta till vara det vilda som växer i vår natur och leva ett långt, friskt och resurssnålt liv genom Raw Food - kost. Ledare är Dan Uhrbom från Värmland.

Dan Uhrbom är en av Sveriges mest kunniga personer på vilda ätbara växter och ekologisk odling. Han bor idag i Molkom i Värmland och håller kontinuerligt kurser inom ekologisk odling, växtvandringar, meditation, hälsa och Raw Food runt om i Sverige.

Dans intresse för rå veganmat och hälsa tog sin början redan 1966 och han har sedan dess utvecklats från maskiningenjör till ”livsingenjör”. Hans stora intresse är att få fler att se världen ur ett större helhetsperspektiv, då han menar att allting påverkar allting annat och att det andliga finns i precis allt.

Kursen går lördag kl 10 - söndag kl 15 den 29:e- 30:e september.

Pris: 1800 kr. I priset ingår, förutom kursen, övernattning i Växhusets vandrarhem (del i 2 eller 4-bäddsrum), mat (lagas tillsammans i gruppen) och en guidning genom Växhusets ekoby.

Kursinnehåll:

Dan berättar om de gröna, ätliga växternas betydelse för alla däggdjurs hälsa. De innehåller alla näringsämnen och är basen för våra kroppar, enligt Dan. Han berättar också om vännerna mikroorganismerna i naturen och deras viktiga, välgörande verksamheter i jorden och i växterna, respektive i tarmarna och i cellerna hos både människor och djur.

Promenad i omgivningarna kring Växhuset då vi plockar vilda växter till de gemensamma måltiderna.

Dan demonstrerar hur man gör en uppiggande grön smoothie gjord på vilda växter som vi plockat, med frukt och hela bär i, samt hur man gör groddar.

Vi gör också crackers och frackers som torkas i ugnen tills nästa dag.

Vi mal gröna blad i handkvarnen och gör matgodis i matberedaren av gröna blad, dadlar, pumpafrö och kokosolja som blir till bollar rullade i kokosflingor.

Tillsammans med Dan gör vi också en vildaväxt-tårta med en tårtbotten av dadlar som t.ex. mixas med mandlar eller pumpafrön, kokosolja, vildväxande gröna blad och lite vanilj och/eller kakaopulver.

Samtal om gröna blad och om hur man på vintern kan använda färska råvaror från skogen. Vi syrar vitkål och vilda blad. Ta med dig ett par små glasburkar 0,3 & 0,2 liter - med skruvlock går utmärkt.

Vi gör olika röror såsom vegankaviar, spiralis-spagetti med tomatsås, tallkvist-pesto med mera så det blir en inspirerande måltid som vi äter tillsammans med nya crackers, kokosfett, frackers.

Vi orienterar oss något bland infektioner och sjukdomar, om vaccinationer, kolloidalt silver, MMS och enkel fasta detox i den mån vi har tid och intresse. Båda dagarna avslutas med avsikts-meditation och lite god efterrätt.

Anmälan görs direkt till Växhuset via mail eller telefon senast vecka 37.
Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen om det blir för få anmälningar. Detta meddelas i så fall senast den 17:e september.