Vårt 12-kantiga vandrarhem

Välkommen till vårt lilla vandrarhem som vi driver i samarbete med Svenska Turistföreningen
Vi finns i Hälsingland. Gå in på hälsingland.se om du vill veta mer om vad Hälsingland har att erbjuda.

Växhusets vandrarhem är öppet till den 31 augusti. Du kan boka vandrarhemmet direkt på nätet här eller maila till: logi[@]vaxhuset.se Det går även bra att boka på telefon 0702-55 26 13.
Priser: Enkelrum 400 kr (350 kr), tvåbäddsrum (våningssäng) 550 kr (450 kr) samt 4-bäddsrum (två vuxna, två barn) 800 kr (650 kr). Pris inom parentes gäller medlemmar i STF. Medlemsskap kan lösas vid ankomst. Rummen är små men trivsamma och alla utom ett har sjöutsikt.
Frukost kan köpas för 85 kr (barn 50 kr), lakan hyras för 85 kr och städning köpas till för 85 kr.

solcellen12-kantiga vandrarhemmetVandrarhemmet är inrymt i en unik, tolvkantig byggnad med små rum i varje ”tårtbit”. Det finns fem tvåbädds- och två fyrbäddsrum med våningssängar. Här bor man i en helt igenom ekologisk miljö. Solel, komposttoalett, solvärmd dusch och ekologiska sängkläder är några exempel.

Dusch och toa finns i byggnaden och för självhushåll finns ett väl utrustat kök i samma byggnad som receptionen. Det finns även ett utomhuskök med grillplats.

Sjöstugan

karleksnastet 270Sjöstugan" ligger med utsikt över Edesjön.Förutom i vårt tolvkantiga vandrarhem har du möjlighet att bo i en liten mysig stuga med kamin. Den passar för en till två personer (dubbelsäng, 130cm). Stugan står vid Edesjön med egen brygga i lite avskilt läge ca 300 meter från kursgården. Här finns det solel, men vatten får hämtas vid kursgården. En solvärmd dusch och utedass finns 200 meter från stugan.

Service

För våra vandrarhemsgäster serverar vi en ekologisk frukostbuffé i växthusmiljö.

Aktiviteter

Kanoter och eka finns att hyra, likaså cyklar för den som vill utforska omgivningarna. Ett populärt utflyktsmål är leden upp till Djupdalsberget med den spännande Trollgrottan. Kaffe- eller lunchkorg finns att köpa i caféet.

Andra utflyktsmål som vi kan rekommendera är till exempel Växbo kvarn och linspinneri (20 km) och Skärså – ett gammalt fiskeläge vid havet (30 km).

Hållbarhetspris från STF

interiorBåde 2010 och 2014 fick Växhuset utmärkelsen "årets hållbarhetsvandrarhem" av Svenska Turistföreningen. Läs mer om detta på www.svenskaturistforeningen.se

Varför ett hus med tolv kanter? Det finns flera fördelar med detta hus. Ett är att den nästan runda (12 sidor är lite lättare att bygga än runt) formen ger energimässiga fördelar. Med en värmekälla i mitten av byggnaden värmer man lätt hela huset. En eldstad med tunga material finns i husets mitt. Avståndet från eldstaden till alla rum som inryms i "tårtbitarna" blir detsamma. Det blir lätt att hålla värmen utan kalla hörn. Dessutom blir ytterväggens area mindre per kvadratmeter golvyta än i ett fyrkantigt eller rektangulärt hus, vilket sparar energi. El till belysning kommer från solceller på taket. Här finns ingen växelström som kan störa nattsömnen.vandrarhemkokVandrarhemmets utekök.