Sommarcafe

Under sommaren (från 2 maj) håller vi öppet tisdag – lördag klockan 12 – 16

Då är du välkommen att besöka vår trädgård och ta en kopp kaffe i vårt tillitsfik. Det går också att handla plantor, bokashiutrustning, böcker om permakultur och mycket mer i vår lilla gårdsbutik. Vi ber er att respektera tiderna eftersom vi har annan verksamhet som pågår här övriga tider.

Under högsäsong kommer vi att försöka ha caféet bemannat så ofta vi förmår och då med ett bredare sortiment av hembakt bröd. Under öppettiderna kan givetvis även trädgården besökas.

Välkommen att besöka Växhuset i sommar!

 

Växhusets trädgård

Trädgården består av olika rum. Fredsodlingen med en blandning av blommor och ettåriga grönsaker.
Skogsträdgården med Tårtan består främst av fruktträd, bärbuskar och perenna växter.
Odlingslimporna ger gårdens årsbehov av rotsaker, lök med mera. Hönsen förbereder kommande odlingar.
Gråvattendammarna tar hand om Växhusets disk- dusch- och tvättvatten.
På skyltar kan du läsa om hur vi planerat gården utifrån permakulturprinciperna.
Vänligen respektera våra öppettider.

 

Studiebesök

Välkommen att göra studiebesök på Växhuset. Vi tittar på kursgården och dess olika lösningar för att ta till vara solenergi och organisera energiflöden på ett så varsamt sätt som möjligt. Det går att boka in besök året runt även om den bästa tiden förstås är när det är snöfritt och möjligt att även titta på vandrarhemmet och trädgårdens olika lösningar. En grupp kan vara mellan 2 och 15 personer. Större grupper är välkomna men då får gruppen delas så att till exempel halva gruppen går på visning medan den andra hälften fikar. Vi kan bara göra guidningen med en grupp på max 15 i taget.

En guidning på upp till 15 personer kostar 1200 kr + moms och tar drygt en timme.

Det går även att få en mera omfattande genomgång med ett permakulturföredrag och bra möjlighet till frågestund. Tid 2-3 timmar. 2500 kr + moms.

Fika med bröd alternativt en enkel lunch kan ordnas i samband med besöket. Begär offert.

Längre besök, eventuellt med övernattning i vårt 12-kantiga vandrarhem, och möjlighet till fördjupning inom något av de områden som vi jobbar med kan bokas. Timpris 600 kr + moms.

Att boka i mycket god tid är viktigt, särskilt under sommarhalvåret då besökstrycket är stort.

 

Följ oss

Genom att följa oss på Facebook eller Instagram får du alltid den mest aktuella informationen om våra aktiviteter, kurser och öppettider.

 

Välkommen!