Inspirationsdagar på Växhuset 2023 – 30 år av Permakultur

 

Barn vid havet i Indien med solnedgång

 

Vad döljer sig bortom horisonten? Kan 2023 bli en vändpunkt i människans historia eller kommer kriget, pandemin och övergreppen mot naturen att fortsätta härska?
När hopplösheten tränger sig på är det skönt att veta att det finns ett hoppfullt alternativ. Permakultur innebär ett helt nytt sätt att förhålla sig till situationen på jorden – ett konkret verktyg för att bygga en positiv utveckling grundad på varsamhet med människor och natur.

Det är nu 30 år sedan jag startade Växhuset. Som en av pionjärerna inom Permakultur i Sverige har jag oförtrutet jobbat med att bygga Växhusets permakulturcentrum och tillsammans med många andra testa systemet i praktiken. I år kan du ta del av våra erfarenheter av odlande, energi- och bygglösningar under en, alternativt två inspirationsdagar här på Växhuset.

Innehållet är det samma i båda kurserna och omfattar sex timmars genomgång och övningar som tar sin utgångspunkt i de lösningar som du kan se här på Växhuset. Du får med dig kunskaper för att förändra och börja tänka Permakultur. Visst studiematerial ingår i kursavgiften.

Tvådagarskurserna börjar klockan 11.00. Efter en timmes lunch, lektioner och övningar till klockan 15.00. Middag serveras i växthuset klockan 17.00.
Dag 2 börjar med frukostbuffé mellan klockan 8 och 9. Lektioner till klockan 12 då dagen avslutas med en lätt lunch. Kursprogrammet är begränsat till 6 timmar för att ge tid till eftertanke och kontemplation. Inkvarteringen sker i dubbelrum eller enkelrum i vårt 12-kantiga vandrarhem. Kursen är ett samarbete med Svenska Turistföreningen.
Endagskurserna börjar klockan 9 och pågår till klockan 16 med en timmes lunch som serveras i växthuset som är beläget i kursgården.

Alla måltider är ekologiska/vegetariska och i första hand baserade på gårdens produkter.
Om du har speciella önskemål om kosten, vänligen meddela oss detta senast två veckor före kursstart. Anmälan görs via e-post eller telefon senast en månad före kursstart. Kursavgiften betalas mot faktura senast två veckor före kursen. Tvådagarskursen kan även bokas och betalas via svenskaturistforeningen.se. Anmälan är bindande men deltagandet kan överlåtas på annan person.


Ralf Palmpers

 

 

Inplanerade kurser:

13 – 14 maj

Lördag – söndag: Tvådagars inspirationskurs, enligt ovan. Pris inklusive mat och boende: 1900 kr med delat boende i tvåbäddsrum. 2200 kr i enkelrum.

Bokas genom Växhuset eller STF (svenskaturistforeningen.se) senast 13 april.

 

3 juni

Lördag: Insprirationsdag enligt ovan, klockan 9-16 med lunch klockan 12.

Bokas genom Växhuset senast 3 maj. Pris inklusive mat: 950 kr.

 

29 juli

Lördag: Insprirationsdag enligt ovan, klockan 9-16 med lunch klockan 12.

Bokas genom Växhuset senast 29 juni. Pris inklusive mat: 950 kr.

 

27 augusti

Söndag: Insprirationsdag enligt ovan, klockan 9-16 med lunch klockan 12.

Bokas genom Växhuset senast 27 juli. Pris inklusive mat: 950 kr.

 

9 - 10 september

Lördag – söndag: Tvådagars inspirationskurs, enligt ovan. Pris inklusive mat, boende: 1900 kr med delat boende i tvåbäddsrum. 2200 kr i enkelrum.

Bokas genom Växhuset eller STF (svenskaturistforeningen.se) senast 9 augusti.

 

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kurs vid för få anmälningar.

Välkommen till en eller ett par inspirerande dagar på Växhuset 2023.